Новите офиси на Google в Амстердам са изключително холандски

Има таванни панели, проектирани да приличат на стропвафели.

Офисите на Google, макар и винаги Google-y , са склонни да черпят вдъхновение от местоположението си. Оригиналният кампус в Mountain View е разтегнат и слънчев, като алтернативна вселена Станфорд. Офисите в Ню Йорк, в далечния Уест Сайд, са индустриални и подобни на таванско помещение. (Още примери: Лондон , Питсбърг , Дъблин .) А новите офиси в Амстердам имат таванни панели stroopwafel.



Проектирана от D/DOCK , местно студио, офисите в Амстердам разполагат със смесица от вътрешния стил на Google и холандския дизайн. Има тухли и графити, които са насока към произхода на компанията в гараж (все пак) истинският гараж на Google е по -крайградски и по -малко готин). Има традиционни пристрастия на стартиращи офиси по целия свят, под които имаме предвид, да, има маса за футбол.

Но дизайнът също е идентифицируем холандски. В холандския дизайн има странност, игривост, която трансформира основите (което може да бъде доста) минимален ) в нещо забавно. Оттук и stroopwafels, рецепцията, която прилича на товарна зона за круизен велосипед, и караваните от 60 -те години, които служат като заседателни зали (пълни със сгъваеми столове и нефункционални дървени скари). Изглежда забавно!



[чрез Designboom ]